Werkwijze

Werkwijze Praktijk Moene

Step :

Stap 1: Aanmelding

Je kunt je telefonisch via 06-17373844 of per e-mail via info@praktijkmoene.nl aanmelden. Minimaal benodigde informatie vooraf: Naam, geboortedatum, telefoonnummer. We plannen een eerste afspraak. Eerst even telefonisch oriënteren kan altijd.

Step :

Stap 2: Intakeformulier en verwijzing

Nadat wij contact hebben gehad over de aanmelding en voorafgaand aan de eerste afspraak op de praktijk, ontvang ik graag (digitaal of per post) een ingevuld intakeformulier. Als je liever start zonder het invullen van dit formulier dan is dit ook mogelijk.

Een verwijzing van de huisarts ontvang ik graag bij de eerste afspraak.

Step :

Stap 3: Eerste gesprek

Elk contact start met een kennismakings- en intakegesprek. We kunnen in korte tijd een plan maken en gaan snel aan de slag.

Step :

Stap 4: Aan de slag

Aan de hand van een plan starten we. Behandelingen kunnen – in overleg met jou / jullie – bestaan uit inzichtgevende, directieve en oplossingsgerichte gesprekken, creatieve werkvormen en huiswerkopdrachten. Soms maak ik gebruik van vragenlijsten en andere psychologische hulpmiddelen. Gesprekken duren gemiddeld een uur á anderhalf uur.

Step :

Stap 5: Afronding contact

Als behandelaar zie ik het als mijn taak om mijzelf overbodig te maken. We beëindigen het contact zodra jij / jullie dat wil / willen. Dit kan op elk moment. Na een aantal weken of maanden hebben we telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat.