Marije Moene

Over mij

Ik ben Marije Moene. Het welzijn van kinderen en volwassenen gaat mij aan het hart. Ik werk al jaren als gedragswetenschapper. Met enthousiasme en vanuit oprecht en open contact help ik als behandelaar kinderen en volwassenen op weg richting een gelukkiger leven. Daarnaast geef ik trainingen aan kinderen en professionals en les aan studenten bij opleidingen als sociaal werk, pedagogiek en psychologie. Verder adviseer en ondersteun ik gemeentes in het optimaliseren van hun beleid binnen het sociale domein. Mijn stijl kenmerkt zich door een no-nonsense mentaliteit: Eerlijk, duidelijk, daadkrachtig, snel en effici├źnt.

Na het afronden van een HBO en Universitaire studie werkte ik als medewerker in de complexe jeugdzorg en later – tot op heden – als gedragswetenschapper. Ik heb meegewerkt aan het opzetten van een groot Sociaal Team, ik coach professionals en spreek met beleidsmedewerkers en wethouders over verbetering van zorg- en hulpverlening. Meer informatie is te vinden op: https://www.linkedin.com/in/marijemoene/

Als psycholoog werk ik parttime vanuit mijn praktijk met kinderen en volwassenen. Ik werk onder andere vanuit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte strategie├źn en systeemgerichte benaderingswijzen. Ik geloof in:

  • Authenticiteit: Oprechte betrokkenheid en een no-nonsense mentaliteit.
  • De noodzaak van een klik tussen mij als behandelaar en jou als hulpvrager.
  • Scepticisme: Waar veel praktijken het belang van motivatie onderstrepen, begrijp ik een gezond wantrouwen naar hulpverleners en psychologen heel goed. Ook sceptisch ben je bij mij van harte welkom.
  • Transparantie en betrouwbaarheid: Ik houd mij aan gemaakte afspraken en geloof in open communiceren.
  • Planmatig werken: Structuur helpt om behandeling te ordenen wat leidt tot sterker en sneller resultaat.